Invent

Byggstart för Svedalahem på Segestrand


Direkt efter sommaren påbörjas byggandet av 37 hyreslägenheter i Segehus. Segehus är Svedalahems första hus i Segestrandsområdet och byggs i 8 våningar. Lägenheterna kommer att vara inflyttningsklara hösten 2014.

– Vi får många förfrågningar om lägenheterna. Hittills har mer än 800 intresseanmälningar lämnats in, vilket känns väldigt roligt, säger Pehr Carlberg, VD i AB Svedalahem.

De preliminära inflyttningshyrorna i 8-våningshuset är enligt följande:

1 r.o.k, 5.000 kr/månad (7 st)
2 r.o.k, 8.200 kr/månad (7 st)
3 r.o.k, 9.500 kr/månad (16 st)
4 r.o.k, 11.000 kr/månad (7 st)

Ett av flera byggprojekt i kommunen

Svedala kommun är sedan flera år tillbaka inne i en expansiv fas med ett flertal både genomförda och nya byggprojekt – bland annat bostadsområden, utvecklingen av orten Bara, Naverlönnskolan, konstgräsplaner och flera andra projekt för att förtäta, säkra och försköna kommunen.

Fakta om Segestrand

Bostadsområdet Segestrand planeras och utformas med fokus på att skapa en god boendemiljö med utgångspunkt från hållbarhet och livskvalitet. Här skapas inte bara bostäder utan en helt ny stadsdel i Svedala, med kvartersparker och naturstråk, en ny huvudgata och nya gång- och cykelvägar. Byggnaderna tillåts höja sig över och kommer att skapa helt ny karaktär åt Svedalas siluett. Läs mer om Segestrand på www.segestrand.se.

Mer information

Upplysningar om bostadsbyggandet lämnas av Svedalahems VD Pehr Carlberg, tel 040-40 11 40, pehr.carlberg@svedalahem.se.

Print Friendly

Comments are closed.

Scroll to top